-
Je hebt nog geen producten in je winkelwagen.
Visser Assen is al sinds de oprichting in het jaar 1974 de toonaangevende leverancier voor alles voor op en rond de bouwplaats. Op de bouwplaats zit het gevaar in een klein hoekje. Nu kun je wel tal van voorzorgsmaatregelen nemen, maar bij onvoorzichtigheid ligt het gevaar altijd op de loer. Maar hoe kun je na een ongelukje erger voorkomen? Dat wordt jou allemaal al snel duidelijk nadat je dit blogartikel hebt doorgelezen.
Om een ongelukje snel op te lossen, kun je bij Visser terecht voor een grote verscheidenheid aan BHV-producten. Naast onder andere brandblussers, kun je bij ons bovendien een keuze maken uit verschillende verbandtrommels. Maar wat zijn nu de regels wat betreft deze en andere producten voor een bhv’er? Lees dit uitgebreide blogartikel en je krijgt hierop snel een antwoord!
Een verbandtrommel is in de meeste gevallen het minst gebruikte product op de werkplek. Maar tegelijkertijd is deze ook het meest belangrijke accessoire in een kritische situatie. Mkb’ers en grote bedrijven zijn dan ook verplicht om een EHBO-koffer te hebben. Een werkgever heeft namelijk een zorgplicht. Een veilige omgeving staat garant voor de veiligheid van je werknemers en daarom is het bij Arbowet verplicht om een verbandkoffer tot je beschikking te hebben.
Het hebben van een EHBO-koffer is niet alleen verplicht, het controleren van de inhoud is eveneens verplicht. Volgens de wet moet de verbandtrommel regelmatig worden gecontroleerd. Wij van Visser Assen raden aan dit ten minste één keer per jaar te doen.
Het aantal verbandtrommels hangt af van de grootte van het bedrijf. Zo is de stelregel dat een bhv’er een verbandkoffer binnen 30 seconden in zijn handen moet kunnen hebben. Bovendien zijn er verschillende verbanddozen voor een bepaald aantal personen. Zo bieden wij je online de keuze uit een tweetal EHBO-koffers die geschikt zijn voor minder dan tien personen. Dat zijn de BHV 2016 en de B2 Arbo. Beide zijn ze ideaal om te gebruiken in een kleine unit of een schaftkeet.
Ben je toch op zoek naar een verbandkoffer die geschikt is voor meer dan 10 personen, dan raden wij je de A3 Multi aan. Deze verbandtrommel wordt altijd standaard geleverd met wandklem en voldoet aan alle eisen die zijn gesteld in de Arbeidsomstandighedenwet.
Een EHBO-koffer moet ten minste de volgende basisbenodigdheden bevatten:
Het is ook raadzaam om aanvullende items toe te voegen die specifiek zijn voor de activiteiten en omgeving waarin de EHBO-koffer wordt gebruikt, zoals een tekentang in gebieden waar teken actief zijn, of zonnebrandcrème in gebieden met veel zonlicht. Bovendien kun je nog denken aan een koud kompres, dat je kunt gebruiken om zwellingen te verminderen en pijn te verlichten. Het is belangrijk om de EHBO-koffer regelmatig te controleren en aan te vullen wanneer dat nodig is.
Naast de verbanddoos is het belangrijk en verplicht om een brandblusser te hebben in alle voor het publiek toegankelijke gebouwen. Vrijwel alle gebouwen zijn publiek toegankelijke gebouwen. Ook las je alleen binnen kunt komen als je in het bezit bent van een toegangspasje. Als er geen brandblusser aanwezig is, kan dit leiden tot mogelijke slachtoffers of gevaarlijke situaties. Bovendien kan dit leiden tot forse boetes of maatregelen, of zelfs weigering kun je in het geval van brandschade zelfs fluiten naar een schadevergoeding door de verzekeringsmaatschappij.
Bij Visser Assen kun je online een keuze maken uit een handvol brandblusser. Deze blusmiddelen zijn allemaal schuimblussers. Deze zijn zeer effectief in het bestrijden van brandklasse A en B en deze brandblussers veroorzaken geen nevenschade. Bij een normaal brandrisico dient er per 150 m2 op elke verdieping een brandblusser te hangen met een inhoud van zes liter schuim of 6 kg poeder.
Per 225 m2 dient er een blusser te zijn met 9 kg poeder of 9 liter schuim. Naast de basisblussers dient er ook een brandblusser te hangen naast een ruimte met een bijzonder brandrisico.
Er zijn verschillende regels en voorschriften die van toepassing zijn op brandblussers, afhankelijk van het land en de toepassing. Hieronder staan enkele veel voorkomende regels:
Het is belangrijk om de lokale wetgeving en voorschriften te raadplegen en een erkende professional te raadplegen voor specifieke richtlijnen en aanbevelingen.
En dan nu een vraag die heel vaak aan ons wordt gesteld: is het keuren van een brandblusser nu ook verplicht? Jazeker, alle verrijdbare en draagbare blusmiddelen moeten minimaal één keer per twee jaar worden gekeurd. Daarnaast moet een brandslanghaspel minimaal één keer per jaar gekeurd worden volgens de wet.
Als je dit blogartikel goed hebt doorgelezen, ben je nu volledig op de hoogte met betrekking tot alle regelgeving omtrent EHBO, bhv en blusmiddelen. Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen over bhv-producten of ander producten uit ons assortiment, neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600