-
Je hebt nog geen producten in je winkelwagen.
Als het gaat om producten voor op de bouwplaats, GWW of infra, loopt Visser Assen al sinds de oprichting in 1974 voorop als het gaat om vernieuwing en automatisering. Zo was Visser Assen de eerste die de bouwlaser in de Lage Landen op de markt bracht, en hebben wij met succes de BouWatch geïntroduceerd. Helemaal nieuw is de traceertag, een apparaatje waarmee je gestolen en vermist materieel weer snel op kunt sporen. Naast onze eigen BouwTag, schieten de concurrenten als paddenstoelen uit de grond. Zo heeft niet alleen Apple, maar bijvoorbeeld ook Samsung een eigen traceertag op de markt gebracht. Maar wat is nu de beste oplossing voor jouw werkzaamheden? Lees dit blogartikel en je weet het!
Iedereen is weleens iets kwijt. Een bos met sleutels, een tablet of natuurlijk elektrisch gereedschap. Om deze weer terug te vinden, zul je dus je hele huis of werkplaats moeten afzoeken. Gelukkig kan het sinds enkele jaren een stuk eenvoudiger, en wel met een zogenoemde traceertag. Naast de AirTag van Apple of de SmartTag van Samsung kun je gebruikmaken van de BouwTag van Visser Assen. Hoe deze tags zich tot elkaar verhouden, lees je in dit blogartikel.
Om te zien wie de pioniers waren op het gebied van kleine traceeroplossingen, moeten we een kleine sprong maken in de tijd. Al in het jaar 2018 kwam het Koreaanse Samsung met de SmartThings Tracker, een handige traceertag voor de gebruikers van een Samsung Galaxy-smartphone. In 2021 kwam Samsung met de volgende generatie trackers, de SmartTag en de SmartTag+.
Uiteraard kon ook Apple niet achterblijven. Zij kwamen eveneens vorig jaar met de AirTag. Een speciale traceertag voor de vele gebruikers van een iPhone.
Wij van Visser Assen vinden echter dat de bouwwereld behoefte heeft aan een eigen traceertag. En zo zijn wij al in het jaar 2019 klaar met de ontwikkeling van de BouwTag, een speciale traceeroplossing voor de bouw. Direct bij de introductie is de BouwTag door de bouw en Infra massaal in de armen gesloten.
We gaan weer even terug naar de basis van dit blogartikel. Want welke traceertag is nu de beste? Dat is natuurlijk lastig te zeggen. Zo werkt de AirTag van Apple uitsluitend samen met Find my, een app die je uitsluitend aan kunt treffen op een iPhone van Apple. Een apparaat waar de AirTag van Apple op zit bevestigd, kan dus alleen worden teruggevonden wanneer je in het bezit bent van een iPhone.
Voor de SmartTag van Samsung gaat in feite dezelfde vlieger op. Zo kan de traceertag van Samsung uitsluitend worden opgespoord door middel van een smartphone uit de Samsung Galaxy-reeks. Heb je een Android-toestel van een andere fabrikant, dan heb je dus helaas niets aan een SmartTag. Bovendien vereist de Koreaanse marktleider nog dat je bent aangemeld met een Samsung-account, iets wat niet alle bezitters van een Samsung Galaxy-toestel hebben aangemaakt.
En dan hebben we natuurlijk de BouwTag van Visser Assen zelf. Hiervoor is het helemaal niet belangrijk of je nu een iPhone hebt, een Samsung Galaxy of in het bezit bent van een andere smartphone met Android of zelfs Windows. De BouwTag komt namelijk met een geheel eigen app, een dashboard waarmee je met behulp van je pc, smartphone of tablet direct kunt zien waar je materieelstuk zich bevindt.
Goed, dan gaan we nu een vergelijking maken op basis van de levensduur van de batterij die zich in de lokaliseertag bevindt. Hierbij is het wel even belangrijk om te kijken op basis waarvan een bluetoothtracker of een BouwTag kan worden opgespoord.
Zowel een AirTag als een SmartTag is dus een zogeheten bluetoothtracker. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van Bluetooth Low Energy (BLE) om een verbinding met het tracker-apparaat in stand te houden, waarbij de locatie uit de locatiegegevens van de telefoon wordt gehaald zodat het weet waar dat apparaat zich bevindt. Staat je smartphone in verbinding met het apparaatje, dan kun je laatstgenoemde een signaal laten afspelen met behulp van je smartphone.
Omdat een bluetoothtracker altijd in contact staat met behulp van bluetooth, houdt een batterij in een AirTag of een SmartTag het na een jaar wel voor gezien. Nieuwere modellen kunnen mogelijk iets langer meegaan, maar meestal dien je de batterij na een jaar toch wel te vervangen.
Anders is het met de BouwTag. Onze track-en-traceoplossing maakt namelijk gebruik van het LoRa-netwerk van KPN.LoRa is een relatief nieuwe techniek en staat voor ‘low power & long range’. Dit zorgt voor een locatiebepaling die maar heel weinig stroom nodig heeft.
Hierdoor kan de batterij het tot wel tien jaar uithouden en kun je de aanschafprijs dus over een lange periode afschrijven. Zo kost de meest gekozen BouwTag, de BouwTag Pro, je momenteel 55 euro per stuk. Deze traceertag heeft een batterijduur tot maar liefst tien jaar, oftewel 120 maanden. Op deze manier kost een BouwTag je nog geen 50 cent per maand.
Het dashboard van BouwTag
Het bevestigen van een BouwTag op je materieel is een fluitje van een cent. Maar goed, dat zal met een andere lokaliseertag ook geen ook niet al te veel moeite kosten. Het voordeel van een BouwTag is dat de lijmlaag een handige verzegeling bevat. Dat is handig, want wordt je materieel met BouwTag gestolen en wil de dief de tag verwijderen, dan wordt direct een melding afgegeven.
De BouwTag gaat bij diefstal of sabotage in een alarmstand. Hierna begint het opsporen van je elektrische gereedschap, glasbok, trilplaat of bouwlaser. Visser Assen krijgt direct een bericht dat jouw materieel is gestolen en om welk materieelstuk het gaat. De BouwTag geeft in de alarmstand constant en zo exact mogelijk zijn locatie door.
Zelf moet je natuurlijk direct online aangifte doen bij de politie. Vervolgens gaat het team van VA / BouwTag voor je aan de slag om het gestolen materieelstuk op te sporen. Als alles duidt op een serieuze misdaad, dan doen wij dit samen met de politie. Wij lokaliseren samen met de politie de BouwTag en je gestolen materieel en brengen het bij je terug. Zo heeft de politie dankzij BouwTag al veel gestolen materieel weten op te sporen en de daders aan te houden.
Heb je materieel voorzien van een andere traceertag, zoals de eerder al genoemde SmartTag of AirTag? Dan kun je natuurlijk zelf je spullen traceren om vervolgens naar de politie te gaan. Met een beetje geluk en doorzettingsvermogen zal de politie misschien tot actie overgaan, maar garanties zijn er natuurlijk niet te geven.
Leuk en handig natuurlijk, zo'n BouwTag, maar wat kost het eigenlijk? Alles staat of valt namelijk met het kostenplaatje dat aan een lokaliseertag hangt. Gelukkig vallen de kosten vaak een stuk lager uit dan je denkt.
Laten we als eerste kijken naar de AirTag van Apple. Deze compacte traceertag kost je in ieder geval 35 euro per stuk. Een SmartTag is zelfs nog wat goedkoper. Voor deze track-en-traceoplossing van Samsung verlangt de fabrikant € 29,99 van je.
Goed, dan nu de BouwTag. De goedkoopste versie van onze traceertag is de BouwTag Air. Deze kost je slechts 25 euro per stuk (Excl. btw), maar is dan wel uitsluitend te bestellen met een afname van minimaal 10 stuks. Deze lokaliseertag heeft een batterijduur van 5 jaar en geeft live een locatie door naar je telefoon. Diefstalopvolging hierbij is mogelijk. Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de BouwTag Air, dien je een abonnement af te sluiten voor 1 euro per maand.
De traceertag van VA die verreweg het vaakst wordt verkocht, is de BouwTag Pro. Deze kost je bij een afname van minimaal 10 stuks 40 euro exclusief btw. Deze biedt dekking door geheel Nederland en heeft een levensduur van te hoogste 10 jaar. De BouwTag Pro kan 5 keer per dag een locatiemelding afgeven of bij beweging. Met een altijd mee af te sluiten verbinding van 2 euro per maand (vanaf 10 stuks) volgt binnen 24 uur diefstalopvolging door de politie.
Je ziet het: voor een klein bedrag per maand is je materieel beter beveiligd dankzij de BouwTag. Bovendien heb je 24/7 je materieel inzichtelijk. Niet alleen bij diefstal, ook bij het uitlenen van gereedschap kun je je materieel altijd weer handig terugvinden.
Met de BouwTag is Visser Assen er opnieuw in geslaagd om na BouWatch weer met een revolutionaire en slimme oplossing voor de bouw te komen. De lokaliseertag os dan ook compact en vernuftig apparaatje dat je op al je kostbare materieel kunt plakken. OF, zoals het AD onlangs passend omschreef: Een 'soort find my phone, maar dan voor verloren of gestolen gereedschap'. En daar is geen woord aan gelogen.
De afgelopen jaren is de populariteit van onze traceertags flink gestegen. De BouwTag is dan ook niet voor niets al meer dan 25.000 keer over de toonbank gegaan. Is de BouwTag ook iets voor jouw materieelbeheer? Lees alles voordelen op de speciale BouwTag-site!
Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600