-
Je hebt nog geen producten in je winkelwagen.
Het kabinet had deze week eindelijk weer eens goed nieuws voor de bouwsector. Voor bouwprojecten is straks namelijk geen speciale natuurvergunning meer nodig. Wel dient men de uitstoot van stikstof drastisch terug te dringen.
Het zit de bouwsector dit jaar niet mee. Kreeg de sector eerder al te maken met het zeer strenge stikstofbeleid, kwam begin dit jaar daarbovenop nog de coronacrisis. Om de bouwsector nu uit de misère te halen, zijn er flinke maatregelen nodig om de bouw van nieuwe woningen te stimuleren.
De coalitiepartijen hebben op de woensdagavond van 17 juni 2020 gelukkig een akkoord bereikt over het stikstofbeleid. Afgesproken is dat voor bouwprojecten binnenkort geen speciale natuurvergunning meer is vereist. Voorwaarde is echter wel dat de stikstofuitstoot die hiermee is gemoeid, onder een bepaalde grens blijft. Minister Carola Schouten van Landbouw heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat het kabinet bezig is een dergelijke drempelwaarde te onderzoeken. Als tegenprestatie voor deze drempelwaarde wordt de bouw verplicht zijn eigen uitstoot drastisch terug te dringen, zo meldt website Bouwwereld.nl.
De bouwsector wordt dus verplicht om de uitstoot van schadelijke stoffen drastisch terug te dringen. Dit houdt in dat vervuilende bouwmachines waarschijnlijk al eerder moeten worden ingeruild voor schonere machines. Machines met een stekker, of beter nog: met een accu. Omdat ook ons kabinet wel weet dat daar natuurlijk een kostenplaatje aan hangt, zullen ze in Den Haag gaan buigen over een financiële tegemoetkoming 'teneinde dit proces te ondersteunen', zo klinkt het. Bovendien moeten overheden nog gaan kijken op welke andere manieren zij schoner bouwen kunnen stimuleren.
Daar komt nog bij dat de belasting van stikstofgevoelige natuurgebieden flink omlaag moet. De terugdringing hiervan zal in de wet worden vastgelegd. Door een besluit van de hoogste bestuursrechter eind mei 2019 kwam de verlening van vergunningen stil te liggen. De Natura 2000-gebieden waar het hier allemaal om draait, worden namelijk onvoldoende beschermd, zo oordeelde de Raad van State. Sindsdien is het kabinet druk bezig maatregelen op te leggen om de uitstoot van stikstof terug te dringen. En alleen 100 km/h op de snelweg is helaas nog lang niet genoeg.
Dit is dan ook hét moment om in te stappen op de 'Zero Emissie'-trein. Als dé leverancier op het gebied van bouwmaterieel zijn wij dan ook als geen ander de ideale machinist om deze trein op de rails te zetten. Met gerenommeerde merken als Milwaukee, Wacker Neuson en STIHL aan boord hebben wij voor bijna iedere uitdaging inmiddels wel een oplossing.
Helemaal nieuw in ons assortiment is de lijn MX FUEL van Milwaukee. Een aanbod geheel emissieloze machines dat flink in ontwikkeling is. De belangrijkste oplossingen van Milwaukee om benzinemotoren te vervangen door accumachines zijn de bandenzaag MXF-COS350 en de MXF-DH2528H-601 sloophamer van Milwaukee. Beide machines zijn uitgerust met een zeer krachtige en revolutionaire accu. De ideale combinatie van sublieme accutechniek en een buitengewoon krachtige elektromotor zorgt ervoor dat deze machines zonder enige moeite hun 'ouderwetse' concurrenten met een benzinemotor de baas zijn.
Enkele jaren geleden hebben wij al de succesvolle Zero Emissie-lijn van Wacker Neuson geïntroduceerd. Een assortiment machines met eveneens een krachtige accu en dito elektromotor onder de kap. Een combinatie die niet alleen uitermate geschikt is voor trilplaten en trilstampers op accu, maar inmiddels ook al is terug te vinden op shovels en dumpers van de Duitse wereldmarktleider.
En dit is nog maar het begin. Met de steeds strengere regels omtrent de uitstoot van schadelijke stoffen en gassen is de markt voor machines die geheel emissieloos zijn een absolute groeimarkt. Zo belooft Milwaukee aan de wereld om binnen afzienbare tijd met vele tientallen Zero Emissie-machines uit de MX FUEL-lijn te komen. Machines die wij als Premium Dealer van Milwaukee je in de toekomst snel en uit voorraad te kunnen leveren.
Bekijk alle emissievrije oplossingen ►
Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600